Londons Alternative investeringsmarked er at få en masse opmærksomhed sidst, især fra små og voksende virksomheder, der ser det som en potentiel alternativ til de større markeder. Men hvorfor er målet vinder i popularitet blandt virksomheder og investorer? Er målet en marked, bør du overveje – gøre risiciene, der opvejer fordelene?
Hvis du har gjort noget forskning på målet tidligere ved du allerede, at det vokser ret hurtigt. Sidste år det voksede med 500 nye selskaber; en stigning i forhold til 355 nye virksomheder, der kom i 2003. Sammen med det stigende antal virksomheder strømmer til formålet er ivrige efter investorer, som er villige til at drage fordel af mulighederne for investeringer i mindre og nyere virksomheder i stedet for at sætte deres penge i de store virksomheder.
Især er virksomheder ivrige efter at liste på mål af flere grunde. Først og fremmest nye virksomheder ser det som en mulighed for at vokse uden alle restriktionerne og hindringer sat på plads af de vigtigste markeder og mange internationale udvekslinger. For eksempel, hvis en virksomhed ikke kan give den nødvendige trading post til at flyde på det vigtigste marked, kan det eneste alternativ være målet. Sarbanes-Oxley corporate governance reglerne i USA er også en bekymring for mange amerikanske virksomheder, der ønsker at gå offentlige.
Blødere forordninger og lavere omkostninger gør målet et attraktivt marked, især for mindre virksomheder, der har ingen anden udvej for at hæve de midler, der er nødvendige for at opretholde fortsatte vækst. Målet gør det lettere for disse virksomheder at tage det næste skridt. Oversøiske virksomheder finde målet lettere at bryde ind i end andre markeder.
Selvfølgelig, hvis du liste på målet, vil mange investorer blive tiltrukket til at investere i din virksomhed på grund af potentialet til at tøjle enorme overskud hvis din bestand vokser i et hastigt tempo. Private investorer kan få i starten og drage fordel af den vækst, der kan følge. Større virksomheder har ikke tendens til at vokse med stormskridt, som deres yngre kolleger gør.
Men er dette marked for risikabelt for nogle investorer, og som sådan er ikke helt så lokkende for virksomheder, som det kan synes ved første øjekast? Det virkelig afhænger af hvad din virksomheds behov er og hvad du søger for at få fra markedet. Selv om Det Forenede Kongerige aktivt søger at tiltrække flere virksomheder fra USA, er der bekymringer blandt amerikanske virksomheder, som AIM ikke muligvis risikoen værd.
Desuden flere og flere udenlandske virksomheder (der følger forskellige rapportering og corporate governance standarder) og lavere kvalitet UK-baserede virksomheder kommer ind i målet, og nogle analytikere bekymre at total, aktierne er overpris. Og rygter flyver at IHT relief på mål aktier kan kasseres i den nærmeste fremtid, som ville forårsage investorer starte en massiv sell-off.
Naturligvis vil kun tiden vise, om de potentielle problemer omkring målet er midlertidig eller dybtliggende. Der er både risiko og fordele til notering på mål, så i sidste ende er beslutningen om dit firma gør hviler på faktorer, der er specifikke for netop din situation.